VEKALETNAME BİLGİLERİ

VEKALETNAME BİLGİLERİ

Şahıs tarafından çıkarılacak vekaletnamelerde, noterden, aşağıda vermiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda vekaletname çıkarılabilecektir. Bu işlem herhangi bir noterden gerçekleştirilebilir.

Şirket adına vekaletname çıkarılırken şirket temsilcisi olduğunuza yönelik belgeyi notere ibraz etmeniz gerekmektedir. Hem şahıs hem şirket adına vekaletname çıkarma arzusunda iseniz ‘Şahsım adına asaleten , şirket adına vekaleten’ ibaresini genel vekaletnameye ekletmeniz yeterli olacaktır.

Tanıma Davası ve Tenfiz Davası için vekaletname çıkarılırken ; ‘yurtdışı mahkemeleri tarafından verilmiş mahkeme kararların Türkiye’de tanınması ve tenfizi’ ibareleri genel vekaletnameye eklenmelidir.

İsim – Soyisim Değişikliğine, Yaş değişikliğine yönelik nüfus davalarında vekalet çıkarılırken ; noter yetkilisine bu tür bir dava açılacağı beyan edilerek ‘ nüfus davaları açmaya, isim ve soyisim değiştirmek için dava açmaya ‘ şeklindeki ibareler eklenmelidir.

Boşanma, Anlaşmalı Boşanma ve Boşanma konulu davalar için vekaletname çıkarılırken ; vekaletname resimli olmalı ve boşanma davası açmaya ibarelerini barındıran genel vekaletname çıkarılmalıdır.

Avukat: Muhammed TAŞDEMİR
Adres: Sahrayı Cedit Mahallesi Mümin Deresi Sokak No:40 Daire:15 Kadıköy/İstanbul
Vergi Dairesi: Kadıköy V.D.
T.C. Kimlik No: 25525774298
Baro: İstanbul
Baro Sicil No: 45764

Cevizli Mh. Zuhal Cd. No:46E Ritim İstanbul A5 Konut Blok Daire:119 Maltepe / İstanbul
Tel: 0 (216) 385 84 27
Gsm: 0 (532) 623 77 99
info@tasdemir.av.tr

Masaüstü Görünümüne Geç