AİLE HUKUKU
1 Ocak 2002 tarihinde yürürlüğe giren ve dört kitaptan oluşan 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu’ nun ikinci kitabında Aile Hukuku hükümleri düzenlenmiştir. Kanunda Aile Hukuku, üç kısma ayrılmıştır.
Bunlar; EVLİLİK HUKUKU (Evlenme, Boşanma, Evliliğin Genel Hükümleri, Eşler Arasında Mal Rejimi); HISIMLIK (Soybağının Kurulması, Aile); VESAYET (Vesayet Düzeni, Vesayetin Yürütülmesi, Vesayetin Sona Ermesi)’tir.
Taşdemir Hukuk Bürosu, anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davaları, boşanma davalarında evliliğin yasal olarak sona ermesi, tazminat, nafaka, velayet, mal rejiminin tasfiyesi konuları başta olmak üzere aile hukukuna dair tüm davalarda hukuki danışmanlık ve dava avukatlığı hizmetini vermektedir. Büromuzda, aile hukuku alanında yürütülen akademik ve bilimsel çalışmalar güncel Yargıtay kararları da takip edilerek müvekkillerimize, geniş kapsamlı bir avukatlık hizmeti verilmektedir.
Boşanma Davalarında Hukuksal Süreç
Boşanma kararı ancak 4721 Sayılı Türk Medeni Kanun’da belirtilen nedenlerin varlığı halinde ve ancak hakim kararıyla mümkün olmaktadır. Boşanma davasının hızlı sonuçlanması ve netice olarak boşanma kararının verilmesini temin etmek amacıyla öncelikle boşanma nedeninin tespit edilmesi gerekmektedir.
Hukukumuzda boşanma davasını açma ve yürütme aşamasında kanuni olarak boşanma davasını avukat ile yürütme zorunluluğu yok ise de, tarafların yasal haklarının daha iyi korunması ve bilhassa nafaka, tazminat ve velayet uzlaşmazlıklarının başarılı olarak sonuçlanması bakımından davanın mutlaka bir boşanma avukatı eşliğinde yürütülmesi gerekmektedir.